Kursy i szkolenia dla firm - Ernst & Young Academy of Business
menu
Strona główna   Szkolenia   Audytorzy wewnętrzni - rozwój zawodowy   Opinie w sprawozdaniach z audytu wewnętrznego

Opinie w sprawozdaniach z audytu wewnętrznego

Najbliższe edycje:
Online | 30 października 2020 r. | godz. 10.00-14.00
Online | 14 grudnia 2020 r. | godz. 10.00-14.00

Cena: 390 pln netto

Szkolenie prowadzone online w formie warsztatowej, czyli umożliwiające interakcję uczestników z trenerem i między sobą. Każdy będzie mógł zabrać głos, zadać pytania i podzielić się swoim doświadczeniem.

  • Dla kogo?
  • Cele i korzyści
  • Program
  • Termin i miejsce
  • Trenerzy
  • Cena
  • Kontakt
  • Punkty edukacyjne

Dla kogo?

Do udziału w warsztatach zapraszamy każdego, kto w ramach wykonywanych obowiązków przygotowuje sprawozdania z zadań audytowych, a w szczególności:

  • audytorów wewnętrznych
  • pracowników działu audytu wewnętrznego, którzy chcieliby poznać zasady formułowania ocen w sprawozdaniach z audytu
  • wszystkich zainteresowanych audytem wewnętrznym, którzy chcą poszerzyć i uzupełnić posiadaną wiedzę

Cele i korzyści

Po ukończeniu szkolenia uczestnicy będą:

  • wiedzieli, kiedy mogą, a kiedy nie mogą wystawić opinii w zadaniu
  • znali różne formy przedstawiania opinii
  • potrafili przedstawić syntetyczną ocenę zbadanej działalności
  • wiedzieli, czym jest opinia ogólna i kiedy się ją wydaje

Program

  1. Opinie w zadaniach
    • Wymagania Standardów audytu wewnętrznego IIA i wytycznych ich stosowania
    • Opinia a kryteria z etapu planowania
  2. Czego może dotyczyć opinia?
    • Powiązanie z celami i zakresem zadania
    • Ocena mechanizmów kontrolnych
  3. Formy opinii
    • Przykłady ilustrujące różne możliwości wyrażania opinii
  4. Opinia ogólna
    • Kiedy można ją wydać
    • Czym się różni od opinii w zadaniach

Data i miejsce

Online, 30 października 2020 r. w godz. 10.00-14.00

Online, 14 grudnia 2020 r. w godz. 10.00-14.00

Cena 390,00 PLN (+ 23% VAT)

Kontakt

Renata Michalak | tel. 508 018 460 | renata.michalak@pl.ey.com

Punkty edukacyjne

Za udział w szkoleniu można otrzymać 4,5 CPE.

Ten serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Więcej informacji znajdziesz w Polityce prywatności.